Kombiye Su Nasıl Verilir? 30ARA
Kombiye Su Nasıl Verilir?

Kombiye Su Nasıl Verilir?

Kombiye su verme işlemi sürekli olarak yapılan bir şey olmamak ile birlikte ancak kombide yaşanan bir takım sorunlar nedeni ile yapılması gereken bir iştir.

Hangi sorunlar ile karşılaşıldığında kombiye su verme işlemi yapılacağını bilmiyor musunuz? İşte sebepler;

  • Kombi basıncının düştüğü durumlarda
  • Kalorifer tesisatı bakımının ardından
  • Kombi filtresinin temizlenmesinin ardından
  • Radyatörlerin havasının alınmasının ardından bu gibi sorunlar ile karşı karşıya kalınması durumunda kombiye su verilme işlemi yapılır.

Kombiye su verilmesi ise hayli kolay bir adımdır. Kombinizin altında bulunan su takviye musluğunu saat yönü tersine çevirdiğiniz takdirde kombi basıncının nasıl yükseldiğini fark edebileceksiniz. Musluğu 1,5 bar seviyelerine gelince kapatmanız gerekir. 1,5 bara geldiğinde musluğu kapatmazsanız, su tahliye hortumu aracılığı ile fazla su direkt olarak boşaltılacaktır.

Kombi Basıncı Kaç Bar Olmalıdır?

Kombilerin çalışması için 1,5 bar su basıncı gerekir. Isparta kombi servisinin önerdiği kombi bar oranı da yine 1,5 bardır.

Kombinin Suyu Neden Biter?

Kapalı devre çalışan cihazlardan kombilerin, basıncının düşmesine neden olan, tesisat boruları ile petekler ve kombiden herhangi birinde ufak bir kaçak olmasıdır. Kombilerinizin içinden ya da peteklerinizin vanalarından su damlatılması da gibi farklı kaçaklarda kombilerinizde basıncı düşürerek suyun azalmasına neden olmaktadır.

Kombinizden Sürekli Olarak Su Eksiliyorsa Ne Yapmalısınız?

Şayet kombiniz sürekli olarak su eksiltiyor ise sorunun kaynağını kendi başınıza anlamanız mümkün olmayacaktır. Suyun sürekli olarak eksildiğini fark etmeniz durumunda alanında uzman bir kişiden yardım almalısınız.

Gelişen teknolojiler ile bilgisini ve deneyimini güncelleyen Isparta kombi servisi personelleri ile sorununuzu en kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz. Su eksiltme sorununun, önceden çözüme kavuşturulması ile beraber daha yüksek maliyetli harcamalara katlanmamış olacaksınız.

 

Kombiye su verme işlemi sürekli olarak yapılan bir şey olmamak ile birlikte ancak kombide yaşanan bir takım sorunlar nedeni ile yapılması gereken bir iştir.

loader

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.