Peteklerin Havası Nasıl Alınır? 30ARA
Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte peteklerinden daha fazla ısı alıp, evlerindeki ısıyı doğru kullanmak isteyenler petek havası nasıl alınır sorusuna cevap ararlar. Peteklerden hava alma işlemi profesyonel bir yardım alarak halledilebileceğiniz gibi evde bireysel olarak da yapabileceğiniz bir işlemdir. Fakat yine de daha sonra büyük bir sorun ile karşı karşıya kalmamak ve daha yüksek maliyetli hasarlara yol açmamak adına Isparta kombi servisi desteğini talep edebilirsiniz.

Şimdi, sizlere peteklerin havasını nasıl alabileceğinizden bahsedelim. Evinizde bulunan tornavida veya varsa pürjör anahtarı yardımıyla peteğin üst yan kısmında yer alan pürjörün üstünde yer alan ok yönüne doğru çeyrek saat turu kadar çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar havanın boşalması beklenir. Havanın dışarı çıkmasıyla su gelmeye başlar suyun akmasıyla birlikte pürjör tıpasını yerine takıp çevirin. Bu işlemden sonra peteğinizden hava alındığı için bir ısı problemi kalmayacaktır.

Peteklerde hava olduğunu ve ısı sorunun bundan kaynaklandığını anlamak için; kombi çalışırken peteğin üst kısmında sıcaklık olup olmadığına bakın. Peteğin üst sağ tarafı sıcakken, sol üst tarafı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa peteğinizde hava var demektir. Peteklerde yer alan hava sorunu ancak peteklerin üst kısmıyla ilgilidir peteğinizin alt tarafında soğukluk ile ilgili bir sorun varsa o başka bir problemin habercisidir.

Peteklerin havası alınırken kombinin çalışır durumda olması gerekir ve bir kişinin yardımıyla kombiye sürekli su takviyesi yapmak gerekir.

Eğer peteğin havasını alırken birden su takviyesi yapılırsa kombi bir arıza olduğunu düşünüp kendini arıza konumuna getirir ve kendini kapatır. Şayet bu durum bilginiz dâhilinde değilse alanında uzun zamandır tecrübe kazanmış Isparta kombi servisi uzmanları ile irtibata geçebilirsiniz.

 

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte peteklerinden daha fazla ısı alıp, evlerindeki ısıyı doğru kullanmak isteyenler petek havası nasıl alınır sorusuna cevap ararlar.

loader

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.